به گزارش قدس خراسان، همزمان با سالروز میلاد فرخنده امام حسین(ع) ۸ پروژه درمانی در بیمارستان امام رضا(ع) با حضور حجتالاسلام احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، دکتر سعید کریمی، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر محمدعلی کیانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بهرهبرداری رسید.
پروژههای افتتاح شده شامل مرکز ناباروری میلاد با متراژ ۱۵۰۰ مترمربع و اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال، اتاق عمل اینترنشنال با متراژ هزار مترمربع و اعتبار ۱۷۹ میلیارد ریال، براکی تراپی و اتاق عمل مربوطه و سی تی سیمولاتور با متراژ ۲۱۰ مترمربع و با اعتبار ۵۶۰ میلیارد ریال، بخش عفونی اتاقهای ایزوله با متراژ ۱۵۰۰ مترمربع و با اعتبار ۴۳ میلیارد ریال و واحد مراقبت تسکینی با متراژ ۹۰ مترمربع و با اعتبار ۵ میلیارد ریال بوده و مجموع پروژهها هم در متراژ ۳۳۱۰ مترمربع و با اعتبار ۹۴۷ میلیارد ریال است.
همچنین در بخش تجهیزات، دستگاه سی تی آنژیوگرافی ۲۵۶ اسلایس با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال، mri با قابلیت mri قلب با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال، ماموگرافی تشخیصی با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال، c-arm کلینیک داخلی با اعتبار ۱۱ میلیارد ریال، دستگاه سی تی سیمولاتور با اعتبار ۳۰۰ میلیون ریال، اکو کاردیوگرافی پیشرفته داپلر با قابلیت اکومری با اعتبار ۷۰ میلیارد ریال، میکرواینجوشن مرکز ناباروری با اعتبار ۲۵ هزار میلیارد ریال، درماتوم شارژی با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال و مانیتور علائم حیاتی بیمار با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال بوده است.
تاکید وزارت بهداشت بر افزایش سطح کمی و کیفی خدمات حوزه درمان ناباروری
در این مراسم دکتر سعید کریمی، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیان کرد: ما با یاری خیراننیکاندیش و مشارکت آستان قدس رضوی اقدامات قابل توجهی را در حوزه سلامت داشتیم و قول تامین تجهیزات لازم را دادیم که یک نمونه آن دستگاه ترموتراپی با اعتبار ۵ میلیون دلار بود که ماه گذشته انجام شد و در کنار آن در جهت تامین سی تی اسکن، ام آر آی و دیگر تجهیزات مورد نیاز مشهد هم حمایت لازم را داریم تا کمک حال زائران و مجاوران امام رضا(ع) باشد.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، تاکید کرد: طبق قانون این خدمات باید در سطح ۳ باشد و نیاز است که این سطح کمی و کیفی خدمات این حوزه بیشتر از قبل بشود تا شاهد افزایش جمعیت و سلامت نوزادان متولد شده باشیم و اینکه خدای نکرده منجر به مرگ نشود.
وی بیان کرد: ما معتقدیم که باید آنگونه که شایسته ملت شریف ایران است خدمتگذار آنان در بخشهای مختلف حوزه سلامت از جمله حوزه درمان باشیم و امیدواریم که با یاری امام رضا(ع) در مسیر خدمت به مردم سربلند باشیم.
سالانه در مشهد به ۱۲ میلیون بیمار خدمات درمانی ارائه میشود
در بخش دیگری از این مراسم دکتر محمدعلی کیانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: پیش از این بهره برداری از پیشرفتهترین دستگاه در موضوع شناسایی تومور را با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان داشتیم.
وی ضمن تقدیر از حمایتهای آستان قدس رضوی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این حمایتها را کمک بزرگی در امر درمان اقشار کمدرآمد جامعه برشمرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه توجه به حوزه سلامت از سوی تولیت آستان رضوی شایسته تقدیر است، بیان کرد: ما با حمایت آستان قدس رضوی پیشرفتهای خوبی در بخشهای مختلف حوزه سلامت داشتیم تا بتوانیم خدمتی بهتر و موثرتر به مردم ارائه دهیم و یکی از آنها مشارکت در ۸ پروژه آموزشی و درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بوده است.
دکتر کیانی اظهار امیدواری کرد: انشاءالله با تداوم حمایتها بتوانیم خدماتی در خورشان به تمامی زائران و مجاوران امام رضا(ع) بهخصوص ساکنان مناطق حاشیه شهر ارائه دهیم.
وی ناباروری و سرطان را دو موضوع مهم حوزه پزشکی برشمرد و گفت: موضوع سرطان مورد توجه جدی وزارت است ناباروری هم در بخش دولتی مرکز تخصصی به این شکل وجود نداشت که امروز در بیمارستان امام رضا(ع) با کمک آستان قدس افتتاح میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شهر مشهد سالانه به ۱۲ میلیون نفر خدمات درمانی ارائه میکند، از کمکهای ارزنده آستان قدس در دوره کرونا و نگاه سلامت محور تولیت برای خدمت رسانی به زائران و مجاوران تقدیر کرد.
همچنین دکتر محمود شبستری، رئیس بیمارستان امام رضا(ع) هم در این مراسم، گفت: رویکرد و نگاه دولت و آستان قدس رضوی تحسینبرانگیز است و به عقیده حجتالاسلام مروی باید همانند خدمات بیمارستان رضوی، در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی وجود ارائه شود تا اقشار کم درآمد و عامه مردم از آن بهره مند شوند.
وی بیان کرد: پروژه ناباروری در سه طبقه و ۳ اتاق عمل با متراژ ۱۵۰۰ مترمربع، بخش رادیوتراپی در قالب ۳ پروژه و با موضوع درمان سرطان و اتاق عمل و دستگاه آنژیوگرافی در بخش رادیولوژی با متراژ هزار مترمربع ساخته شده است.
رئیس بیمارستان امام رضا(ع) با بیان اینکه حمایتهای تولیت آستان قدس رضوی از بیمارستان امام رضا(ع) ستودنی بوده و یاریرسانی به بیماران از دغدغههای تولیت است، گفت: در این پروژهها مشارکت ۸۰ درصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ۲۰ درصدی خیران نیکاندیش حوزه سلامت داشتیم، ما چندین پروژه آماده افتتاح داریم که ۲۰۰ میلیارد تومان برای این پروژهها هزینه شده و در طول یک سال اخیر بالغ بر هزار میلیارد تومان در حوزههای آموزش و درمان در بیمارستانی که مزین به نام مبارک امام هشتم(ع) است هزینه شده است.
پزشکی شغل نیست یک رسالت است
تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم ضمن تبریک روز میلاد امام حسین(ع) و روز پاسدار، سخنش را با یک حدیث آغاز کرد و گفت: امام حسین(ع) میفرمایند "یکی از نعمتهای خدا به شما حاجات مردم به شماست"، امیدوارم در هر موقعیتی که هستیم از این نعمت الهی بهره مند باشیم و احساس کسالت نکنیم.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی از نقش آفرینی کادر درمان تقدیر کرد و افزود: از کسی که عمل جراحی پیچیده انجام میدهد تا آن کسی که کار خدماتی انجام میدهد همه یک منظومه معظم و باارزش هستید و نباید هیچ خدمتی را در این عرصه کوچک بشماریم.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه کادر درمانی بهترین خدمت را به خلق خدا میکنند، یکی از معبرهای رسیدن به قرب و رضای الهی را خدمت به مردم عنوان کرد و گفت: خدا بندگانش را دوست دارد و اگر آنها را دوست نداشت خلقشان نمیکرد او مجبور به خلق نبود و مختار مطلق است، در حدیث قدسی آمده چون دوستشان داشتم خلقشان کردم.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: در روایات داریم و در عرف هم هست که وقتی میخواهیم به یک شخص مهمی نزدیک شویم و به او دسترسی نداریم به کسانی که محبوب او هستند خدمت میرسانیم مثل اینکه ما به پیامبر دسترسی نداریم و سادات را که فرزندان او هستند مورد احترام قرار میدهیم، محبوب های خدا هم همین مردم هستند بنابراین یکی از بهترین راههای نزدیکی به خدا خدمت به بندگان اوست، پیامبر(ص) میفرماید بهترین مردم کسانی هستند که نفعشان برای مردم بیشتر است، نمیگوید کسی که بیشترین نماز را میخواند، این خدمت به مردم به یک معنا نماز است، نماز مگر معنایی غیر از یاد خدا دارد وقتی با این نگاه و این یاد، به مردم خدمت کنیم عبادت است.
وی متذکر شد: واجبات به جای خود محفوظ است، وقتی کسی واجبات را به جا نیاورد عنوان متقی نمیگیرد و اعمالش هر چقدر هم در ظاهر خیر باشد عنوان عبادت و یاد خدا نیست.
حجت الاسلام مروی خطاب به پزشکان و کادر درمان که در این مراسم حضور داشتند، گفت: خدا برای شما کادر درمان، بهترین شرایط خدمت به خلق را فراهم کرده است، انسان خیلی رنجها را تحمل میکند اما درد و بیماری قابل تحمل نیست. شما وقتی دردی را از یک نفر برمیدارید اگر خدا قابل تجسم بود لبخندش را میدیدید.
تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: پزشکی شغل نیست بلکه یک مسئولیت و رسالت است، پزشکی شانش بالاتر از این است که کنار مشاغل قرار بگیرد اما متاسفانه فرهنگ غربی واژه ها را عوض میکند و بعد فرهنگ را تغییر میدهد، قبلا واژه حکیم به کار میبردند و بعد واژه دکتر از غرب آمد، حکیم یک بار معنوی دارد یکی از اسامی خدا حکیم است، قرآن که سخن خدا و معجزه پیامبر(ص)است، یکی از اسمهایش حکیم است. لقمان حکیم پیامبر نبود اما یک سوره در قرآن به نام اوست و انبیا به گفتار و کردار او استناد میکنند.
وی گفت: یکی از معانی حکیم منع و بازداشتن دیگران برای اصلاح است چون پزشکان قدیم با عقل و دانش خود جامعه را هدایت میکردند، یک معنای دیگر حکیم به حقیقت رسیدن با علم و عقل است، این کاری است که پزشکان در تشخیص و درمان بیماری انجام میدهند.
حجت الاسلام مروی اظهار کرد: ما در آستان قدس وظیفه خود میدانیم که بعد از خدمات در حرم، در حوزه سلامت هزینه و خرج کنیم، باید از امام رضا(ع) تشکر کرد چراکه منبع فیض و نورانیت است و دلهای عاشقان را به سمت خود مجذوب میکند؛ هر کسی در حد توانش نذر و وقف میکند و این سرمایه گذاریها از پول امام رضا و ارادتمندان اوست ما فقط امانت دار هستیم یکی از بهترین جاهایی که پول را میشود هزینه کرد در حوزه درمان است.
۵۰۰ میلیارد تومان هزینه یک سال مهمانسرای حضرت رضا(ع)
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه عنوان کرد: روزی کودکی ۱۰ دوازده ساله به پولهای ضریح نگاه میکرد و از مادرش میپرسید با این پولها چکار میکنند، ما به آن نوجوان و به همه عزیزان جواب میدهیم ما پول امام رضا(ع) را خرج همین کارها میکنیم؛ آیا سرمایه گذاری نمیکنیم چرا برای تامین مخارج حرم باید این کار را انجام دهیم. ما تعداد بالایی کارکنان حقوق بگیر داریم، هر چه از این هزینه ها اضافه بیاید خود را موظف میدانیم در بخش های درمان برای مردم هزینه کنیم تا رنج شان کم شود.
حجت الاسلام مروی با بیان اینکه خرج داخل حرم مطهر در هر شبانه روز سه میلیارد تومان است، ادامه داد: سالانه ۵۰ میلیارد تومان پلاستیک کفش و لیوان یک بار مصرف میخریم، در یک سال ۲۰۰۰ لامپ شمعی در حرم عوض کردیم اینها فقط هزینه های جاری است غیر از بحثهای توسعه رواقها و مخارج دیگر است؛ در مهمانسرای حرم که همه غذایش را برای تبرکی میخواهند نمیتوانیم از هر ۱۰ نفر زائر شاید یک نفر را بتوانیم پاسخگو باشیم، با برنج کیلوی ۴۰ پنجاه هزار تومان که اول سال خریدیم، ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه مهمانسرا شد.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه سالانه ۳۰ میلیون نفر زائر داریم، تاکید کرد: این زائرها برای امام رضا(ع) می آیند قبلا این حرف را شاید خیلی قبول نمیکردند اما کرونا در نوروز ۹۹ این موضوع را برای همه ثابت کرد، چون کرونا اما سفرها را تعطیل نکرد و جادههای شمال مملو از مسافر بود ولی مشهد تعطیل شد چراکه حرم امام رضا(ع) تعطیل بود.
حجت الاسلام مروی گفت: ما در آستان قدس موظف هستیم به این ۳۰ میلیون نفر خدمات ارائه دهیم اما بهره مادی اش را دولت و شهرداری و کسبه و بخش خصوصی میبرند، در عین حال بعضی میگویند چرا آستان قدس مالیات نمیدهد؟ موقوفات امام رضا(ع) بخش خصوصی نیست و حکم شرعی و فقهی اجازه نمیدهد به آنها مالیات تعلق بگیرد اما جاهایی که منع شرعی نداشته باشیم مالیات هم میدهیم، بخشی از درآمدهای موقوفات برای همین موضوعات عام المنفعه مثل درمان مردم هزینه میشود.
کمک به ۲ حوزه بهداشت و درمان از اولویتهای مهم آستان قدس رضوی بوده است
تولیت آستان قدس رضوی در جمع خبرنگاران گفت: کمک به دو حوزه بهداشت و درمان از اولویتهای مهم آستان قدس رضوی بوده و در هرکجا که نیاز باشد حمایت لازم را خواهیم داشت.
حجتالاسلام مروی اظهار کرد: بسیار خرسندیم که در روز میلاد فرخنده امام حسین(ع) افتتاح ۸ طرح شاخص درمانی را در بیمارستان امام رضا(ع) داریم و وظیفه خود میدانیم که در امر پزشکی کمک حال مردم باشیم و امیدواریم که خدمات ما در تمامی حوزهها از جمله حوزه سلامت مورد رضایت امام مهربانیها باشد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات جدی جامعه در حوزه ناباروری بوده است، گفت: عدهای از زوجهای نابارور امکانات هزینه کردن برای درمان مشکل خود را ندارند و ما وظیفه داریم که یاریگر آنان باشیم و در موضوع جوانی و افزایش جمعیت که از دغدغههای به حق مقام معظم رهبری است بهخوبی ایفای نقش داشته باشیم.
حجتالاسلام مروی افزود: همچنین مسئله بسیار مهم دیگر در موضوع سرطان بوده و ما معتقدیم که میتوانیم با انجام اقدامات مناسب هم در زمینه پیشگیری و هم در زمینه درمان مثمرثمر باشیم و مشابه اینگونه اقدامات حمایتی را در هر نوع بیماریای که از سوی مسئولان و پزشکان متخصص اعلام نیاز شود خواهیم داشت.
گفتنی است؛ بیمارستان امام رضا(ع) با سبقهای طولانی جزو موقوفات ارزشمند آستان قدس رضوی در حوزه سلامت و درمان است و به لحاظ ظرفیت تخت بیمارستانی، بزرگ ترین بیمارستان دولتی کشور بهشمار میرود.
خبرنگار: معصومه مومنیان
انتهای پیام/
نظر شما